Algemene informatie

De Dag van het Literatuuronderwijs vond plaats op 22 november 2016 in de Doelen te Rotterdam. Sprekers waren onder andere Anne Vegter, Herman Koch, Theo Witte, Frank Westerman, Martijn Koek en Alex Boogers. Het complete programma was in september bekend.

Onder het thema ‘Nieuw Elan in Literatuuronderwijs’ konden deelnemers hun eigen kennis verdiepen en ervaringen delen met collega’s en vakgenoten. Meteen toepasbare lesideeën en doorlopende verdieping zijn online te vinden in het Handboek Literatuuronderwijs 2017-2018.

Nieuw Elan in Literatuuronderwijs
Ook tijdens deze editie haakte het thema aan bij de actuele discussie over de toekomst van het literatuuronderwijs, die zowel binnen het educatieve gremium als in de media wordt gevoerd, maar nam daarbij wel het positieve als uitgangspunt. We schaffen niets af, we dragen aan. Er werd veel aandacht gegeven aan wat wél tot meer lezers, leesplezier en een goede kennis van literatuur(geschiedenis) bijdraagt. Auteurs, professionals uit het literatuuronderwijs en wetenschappers boden deelnemers informatie en inspiratie rondom het thema.

Programma
De sessies waren ingericht op onderwijsniveau zodat deelnemers makkelijk hun weg konden vinden. Zij konden kiezen uit onderwerpen als poëzie, non-fictie, literatuurgeschiedenis, graphic novel en schrijfonderwijs.
De opening en afsluiting van de Dag van het Literatuuronderwijs waren plenair. Daarnaast konden deelnemers zich inschrijven op drie deelsessies.

Om zich alvast voor te kunnen bereiden op het programma konden deelnemers lid worden van de Dag van het Literatuuronderwijsgroep op LinkedIn. Wilt u meediscussiëren over een aantal onderwerpen? Lid worden kan altijd!

 

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer