Programma Dag van het Literatuuronderwijs

De Dag van het Literatuuronderwijs vond plaats op 22 november 2016 in de Doelen, Rotterdam. Hier vindt u het programma, bestaande uit discussies, workshops, masterclasses, lezingen, plenaire sessies en een speciaal LIO programma.

Het thema van de 13de editie van de Dag van het Literatuuronderwijs is ´Nieuw Elan in Literatuuronderwijs´. Hoe is het op dit moment gesteld met literatuuronderwijs in Nederland? Wat kunnen we doen om het leesplezier en de kennis van literatuur(geschiedenis) te vergroten? We schaffen niets af, maar reiken nieuwe mogelijkheden aan. Auteurs, professionals uit het literatuuronderwijs en wetenschappers bieden deelnemers informatie en inspiratie rondom het thema.

Met deze gericht aangereikte informatie en de mogelijkheid om hun mening en ervaringen uit te wisselen met vakgenoten is de Dag van het Literatuuronderwijs onmisbaar geworden voor iedereen die actief is in literatuuronderwijs. In sessies, variërend van een workshop over poëzieonderwijs als denkscholing door Martijn Koek, tot een masterclass door Theo Witte en Erwin Mantingh over literatuurgeschiedenisonderwijs en een keynote door Herman Koch, vinden deelnemers alles om met hun enthousiasme voor literatuur hun lessen vorm te geven.

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer