Programma Dag van het Literatuuronderwijs

De Dag van het Literatuuronderwijs vindt plaats op 20 november 2018 in de Doelen, Rotterdam.

In september kunt u hier het volledige programma vinden, maar de eerste namen zijn al bekend. Vanaf september gaan ook de inschrijvingen voor de deelsessies van start. In de tussentijd worden alle nieuwe programmaonderdelen bekend gemaakt via de website en de Dag van het Literatuuronderwijs Facebook en Twitter.

Het programma  op 20 november gaat van start met een plenaire opening, waarbij auteur Stefan Hertmans zijn keynote uitspreekt. De dag wordt plenair afgesloten door vakdidacticus Nederlands en projectmanager aan de RUG Theo Witte, die het symposium als keynote-spreker afrondt. Dichter Ingmar Heytze legt het hele programma vast in een gedicht, dat hij tijdens de afsluiting voordraagt. Naast het plenaire programma worden er deelsessies aangeboden, bestaande uit workshops, lezingen, masterclasses en gesprekken. O.a. auteur Griet Op de Beeck, dichter en literatuurwetenschapper Kila van der Starre, dichter des vaderlands Ester Naomi Perquin en laboratorium LitLab van de Universiteit Utrecht zullen hier aanwezig zijn.

Voor leraren in opleiding is er een speciaal programma. Naast de plenaire onderdelen met Stefan Hertmans en Theo Witte worden er drie interessante workshops aangeboden, op maat gemaakt voor de toekomstige docenten.

Het thema van de Dag van het Literatuuronderwijs 2018 is 'De tijd van je lezen!'.

Tot 30 juni 2018 zijn early bird-tickets te koop voor hét symposium voor leesbevordering en literatuuronderwijs voor €195,- (inclusief btw) i.p.v. het reguliere tarief van €225,-. Deze kaarten worden aangeboden in de webshop. Early bird-kaarthouders hebben voorrang bij het kiezen van de deelsessies, dus wees er snel bij!

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

WebshopWebshop

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer