Pabo Leest!

Met het stimuleren van (voor)leesplezier kan niet vroeg genoeg begonnen worden. Om die reden is het cruciaal dat vanaf het eerste moment dat kinderen met boeken en lezen in aanmerking komen, er een positieve connotatie wordt meegegeven. Wil er plezier in (vrij) lezen ontstaan, dan zullen de lessen op een interessante en inspirerende manier gegeven moeten worden.

Tijdens het symposium Pabo Leest! op 20 november in de Doelen te Rotterdam worden studenten van pabo-opleidingen geïnformeerd en geïnspireerd over hoe het (voor)leesplezier in het basisonderwijs bevorderd kan worden. Het programma bestaat uit lezingen en workshops, waar de studenten kennis en ideeën opdoen om toe te passen in hun (toekomstige) lessen.

Kaarten kosten slechts € 25,- en zijn inclusief lunch. Houd de website in de gaten voor de bekendmaking van het programma en het inschrijven voor de verschillende sessies.


Pabo Leest! is een initiatief van Bibliotheek op school en Stichting Lezen, en wordt mede mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen en de Koninklijke Bibliotheek. 


            

          

Meld U AanMeld U Aan

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer

Tijdens de Dag van het Literatuuronderwijs is er een speciaal programma voor leraren in opleiding. Naast drie interessante workshops, hieronder beschreven, wonen zij ook de plenaire opening met Anne Vegter en de afsluiting met Herman Koch bij.

De studentenkaarten zijn inmiddels uitverkocht.